Nieuws - ASBE

Nieuws

19/03/2018 - To Raymond Zoilé, our chairman, colleague, friend and gentleman

18-03-2018.

Dear Raymond,

Thanks for everything, in good and bad times.

Much too soon and unexpected, with beautiful new horizons awaiting.

Dear friend, glad to know you.

Rest in peace.

11/12/2017 - ASBE persbericht - aan de federale parlementsleden - open brief

Om de klimaatsdoelstellingen te halen moet de overheid volop inzetten op elektrische voertuigen. Een afbouw van de huidige gunstmaatregelen is contraproductief.

lees meer

16/09/2017 - Clean Power for Transport Roadshow

ASBE  stelt u met genoegen de Clean Power for Transport Roadshow voor in samenwerking met de Vlaamse overheid, Departement Omgeving.

Op www.ikrijelektrisch.be vind je alle actuele informatie.

lees meer

23/05/2017 - Vlaamse onderzoekers bevragen speed pedelec pendelaars

Op verzoek van het Vlaamse Departement Omgeving, onderzoeken de universiteiten van Leuven en Brussel, samen met de Belgische vereniging voor electromobiliteit, ASBE, het potentieel van lichte, elektrische voertuigen in Vlaanderen.

In dit kader, bevragen de onderzoekers pendelaars die een speed pedelec gebruiken voor hun woon-werkverkeer. Daartoe hebben ze een korte enquête ontwikkeld die slechts een vijftal minuten in beslag neemt.

Mensen die in Vlaanderen wonen en met een speed pedelec pendelen worden uitgenodigd om de enquête in te vullen. Wie deel uitmaakt van een netwerk van speed pedelec pendelaars wordt verzocht om de enquête verder te verspreiden.

U kan de enquête hier terugvinden: http://tinyurl.com/lezttmq

Het onderzoek wordt in september afgerond, de resultaten zullen worden voorgesteld in een eindvergadering.

29/04/2017 - Premie voor elektrische wagens wordt uitgebreid:

Ook privépersonen die een elektrische wagen leasen, zullen in de toekomst een premie van de Vlaamse overheid kunnen krijgen. Dat heeft de Vlaamse regering vandaag beslist op voorstel van minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld).

De Vlaamse overheid stimuleert de aankoop van zero-emissievoertuigen - elektrische wagens en wagens die op waterstof rijden - met een premie. Het is de bedoeling dat er tegen 2020 100.000 milieuvriendelijke wagens rijden in Vlaanderen, waarvan 60.000 elektrische. Het bedrag van de Vlaamse premie schommelt tussen 2.000 en 4.000 euro.

Bron: Belga.

lees meer

31/03/2017 - Roadshow elektrische voertuigen - 13 juni 2017 - Tour & Taxis

26/03/2017 - Malmö and Brussels receive sustainable mobility awards

14/01/2017 - 95e European Motor Show Brussels 14-22 jan. 2017

01/01/2017 - Aanvraag premie elektrische wagen wordt eenvoudiger vanaf 01/01/2017

De procedure voor het aanvragen van een premie voor een elektrische wagen wordt vanaf 1 januari een stuk eenvoudiger. Voortaan is het voldoende om zich binnen de drie maanden na de eerste inschrijving van het voertuig aan te melden via een webapplicatie van het Vlaams Energieagentschap (VEA). Vroeger moesten bestuurders bij de ontvangst van de wagen nog een tweede dossier indienen, maar veel Vlamingen vergaten die tweede stap en liepen zo de premie mis.

15/12/2016 - 700.000 euro voor projecten milieuvriendelijke voertuigen in Vlaanderen.

Bij de eerste oproep voor projecten in het kader van het Clean Power for Transport-plan van de Vlaamse regering, krijgen in totaal zeven projecten ondersteuning. ‘We ondersteunen de vergroening van voertuigen en de uitbreiding van de infrastructuur. We maken daarvoor 700.000 euro vrij’, aldus Vlaams minister van Energie Bart Tommelein.

In het kader van het actieplan Clean Power for Transport, organiseerde minister van Energie Bart Tommelein voor de eerste keer een oproep om projecten rond milieuvriendelijke voertuigen te ondersteunen. Er werden 28 projecten ingediend en na evaluatie keurde het departement Leefmilieu, Natuur en Energie er zeven goed. De projecten richten zich onder andere op de vergroening van nichevloten, het plaatsen van semipublieke laadpunten en bewustmaking bij de burger.

Ondermeer ASBE krijgt een budget om een gedeelte van ons "CPT in the picture" voorstel uit te werken en daarnaast zijn we partner in twee andere projecten samen met oa. UGent, VUB en EVConsult.

mobiele site disclaimer   webdesign by Treeview