Home - ASBE

  • COTY
  • Nissan Pivo
  • e-max
  • Nissan Pivo
  • COTY
  • Nissan Pivo
  • EVT

Welkom bij ASBE, Belgische sectie van AVERE.

ASBE is de Belgische sectie van het europees AVERE-netwerk voor fabrikanten, toeleveranciers, invoerders en verdelers van elektrische voertuigen en toebehoren. Het doel van de vereniging is de promotie van het gebruik van batterij-elektrische, plug-in hybride en brandstofcel-elektrische voertuigen en de ondersteuning van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen.

Kom nu in actie voor duurzame mobiliteit en tewerkstelling. Plug-in Hybride, Batterij- en FC-Elektrische Voertuigen zijn de duurzame mobiliteitsoplossingen van vandaag om de klimaats- verandering te bestrijden, een betere levenskwaliteit en nieuwe groene tewerkstelling te scheppen en ons minder afhankelijk te maken van één soort energievoorraad.

Met steun van:                                                         Belgische sectie van AVERE            Wordpress News Feed:

VUB   Erasmus                     Alev-TF

Nieuws

14/01/2017 - 95e European Motor Show Brussels 14-22 jan. 2017

01/01/2017 - Aanvraag premie elektrische wagen wordt eenvoudiger vanaf 01/01/2017

De procedure voor het aanvragen van een premie voor een elektrische wagen wordt vanaf 1 januari een stuk eenvoudiger. Voortaan is het voldoende om zich binnen de drie maanden na de eerste inschrijving van het voertuig aan te melden via een webapplicatie van het Vlaams Energieagentschap (VEA). Vroeger moesten bestuurders bij de ontvangst van de wagen nog een tweede dossier indienen, maar veel Vlamingen vergaten die tweede stap en liepen zo de premie mis.

15/12/2016 - 700.000 euro voor projecten milieuvriendelijke voertuigen in Vlaanderen.

Bij de eerste oproep voor projecten in het kader van het Clean Power for Transport-plan van de Vlaamse regering, krijgen in totaal zeven projecten ondersteuning. ‘We ondersteunen de vergroening van voertuigen en de uitbreiding van de infrastructuur. We maken daarvoor 700.000 euro vrij’, aldus Vlaams minister van Energie Bart Tommelein.

In het kader van het actieplan Clean Power for Transport, organiseerde minister van Energie Bart Tommelein voor de eerste keer een oproep om projecten rond milieuvriendelijke voertuigen te ondersteunen. Er werden 28 projecten ingediend en na evaluatie keurde het departement Leefmilieu, Natuur en Energie er zeven goed. De projecten richten zich onder andere op de vergroening van nichevloten, het plaatsen van semipublieke laadpunten en bewustmaking bij de burger.

Ondermeer ASBE krijgt een budget om een gedeelte van ons "CPT in the picture" voorstel uit te werken en daarnaast zijn we partner in twee andere projecten samen met oa. UGent, VUB en EVConsult.

mobiele site disclaimer   webdesign by Treeview