Home - ASBE

  • EVT
  • Nissan Pivo
  • Nissan Pivo
  • COTY
  • COTY
  • e-max
  • Nissan Pivo

Welkom bij ASBE, Belgische sectie van AVERE.

ASBE is de Belgische sectie van het europees AVERE-netwerk voor fabrikanten, toeleveranciers, invoerders en verdelers van elektrische voertuigen en toebehoren. Het doel van de vereniging is de promotie van het gebruik van batterij-elektrische, plug-in hybride en brandstofcel-elektrische voertuigen en de ondersteuning van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen.

Kom nu in actie voor duurzame mobiliteit en tewerkstelling. Plug-in Hybride, Batterij- en FC-Elektrische Voertuigen zijn de duurzame mobiliteitsoplossingen van vandaag om de klimaats- verandering te bestrijden, een betere levenskwaliteit en nieuwe groene tewerkstelling te scheppen en ons minder afhankelijk te maken van één soort energievoorraad.

Met steun van:                                                         Belgische sectie van AVERE            

VUB   Erasmus                     

Nieuws

16/09/2017 - Clean Power for Transport Roadshow

ASBE  stelt u met genoegen de Clean Power for Transport Roadshow voor, die we vanaf het najaar organiseren in samenwerking met de Vlaamse overheid, Departement Leefmilieu.

De opzet van de CPT Roadshow (Clean Power for Transport) heeft twee hoofddoelstellingen en organiseert in iedere provincie telkens een tweedaags evenement. 

lees meer

23/05/2017 - Vlaamse onderzoekers bevragen speed pedelec pendelaars

Op verzoek van het Vlaamse Departement Omgeving, onderzoeken de universiteiten van Leuven en Brussel, samen met de Belgische vereniging voor electromobiliteit, ASBE, het potentieel van lichte, elektrische voertuigen in Vlaanderen.

In dit kader, bevragen de onderzoekers pendelaars die een speed pedelec gebruiken voor hun woon-werkverkeer. Daartoe hebben ze een korte enquête ontwikkeld die slechts een vijftal minuten in beslag neemt.

Mensen die in Vlaanderen wonen en met een speed pedelec pendelen worden uitgenodigd om de enquête in te vullen. Wie deel uitmaakt van een netwerk van speed pedelec pendelaars wordt verzocht om de enquête verder te verspreiden.

U kan de enquête hier terugvinden: http://tinyurl.com/lezttmq

Het onderzoek wordt in september afgerond, de resultaten zullen worden voorgesteld in een eindvergadering.

29/04/2017 - Premie voor elektrische wagens wordt uitgebreid:

Ook privépersonen die een elektrische wagen leasen, zullen in de toekomst een premie van de Vlaamse overheid kunnen krijgen. Dat heeft de Vlaamse regering vandaag beslist op voorstel van minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld).

De Vlaamse overheid stimuleert de aankoop van zero-emissievoertuigen - elektrische wagens en wagens die op waterstof rijden - met een premie. Het is de bedoeling dat er tegen 2020 100.000 milieuvriendelijke wagens rijden in Vlaanderen, waarvan 60.000 elektrische. Het bedrag van de Vlaamse premie schommelt tussen 2.000 en 4.000 euro.

Bron: Belga.

lees meer
mobiele site disclaimer   webdesign by Treeview